Over Onderstroom

Hallo, wij zijn Onderstroom. We streven er naar om nieuw ontwerptalent een eerlijke kans te geven en uniek betaalbaar design op de markt te zetten.

Waarom?

Simpel: we hebben genoeg van de design-eenheidsworst. De ene designwinkel of webshop is niet van de andere te onderscheiden. Fabrikanten en designer labels verkiezen design waarvan ze weten dat het verkoopt.

Er is wel uniek design te verkrijgen, maar dit zijn vooral one-of-a-kind projecten. Producten die aanschuren tegen pure kunst met dito prijskaartje, weggelegd voor de happy few.

Tussen deze twee uitersten is veel ruimte. Ruimte voor uniek betaalbaar design, nieuwe design trends en nieuw ontwerptalent. Daarom ondersteunen we vanuit Onderstroom de talenten uit de honderden nieuwe productontwerpers die elk jaar afstuderen.

Hoezo uniek?

De producten op Onderstroom zijn het eerste van het eerste. Het gaat namelijk om de eerste genummerde serie van een ontwerp van de hand van een beginnend ontwerper. Vaak is het zelfs hun eerste ontwerp dat gerealiseerd wordt.

De verkoop via Onderstroom heeft bovendien een erg persoonlijk karakter. Het is duidelijk wie het creatieve brein en wat het verhaal achter het product is. Bij een bestelling kunnen ook specifieke wensen worden aangeven. We proberen hier altijd in tegemoet te komen, uiteraard in overleg met de ontwerper.

En toch betaalbaar!

Met het crowdfunding model blijft er niet alleen meer over voor de ontwerper. Doordat er risico en een aantal dure schakels uit de keten worden gesneden, blijft er veel meer geld over. Dat vertaalt zich in een aantrekkelijke prijs.

Bestellen is veilig en makkelijk. Elke product kan op Onderstroom worden besteld door middel van een bescheiden aanbetaling van ongeveer 10% van de aankoopprijs. Eén week voordat het product in productie gaat wordt de rest van het aankoopbedrag geïnd en wordt het ontwerp gerealiseerd. Mocht het product niet in productie gaan, dan wordt de aanbetaling teruggestort.

Bovendien geven we bij elke bestelling een unieke code die recht geeft op 5% korting als iemand hetzelfde product met deze code besteld. Deze nieuwe bestelling krijgt ook direct 5% korting en een nieuwe code. Op deze manier kan tot 50% korting gestapeld worden.

Een carrière-kickstart voor ontwerptalent

Met ons netwerk van ervaren ontwerpers en producenten begeleiden we ontwerptalent en zorgen we ervoor dat hun ontwerp geproduceerd kan worden. Vervolgens coachen we de talenten om zichzelf en hun ontwerp optimaal te presenteren op ons online platform en andere media.

Het ontwerp kan dan bij voorinschrijving worden gekocht. Wanneer het aantal benodigde bestellingen behaald is gaat het ontwerp in productie. Met deze manier van crowdfunding bepaald de consument of een ontwerp gerealiseerd wordt. Zo krijgen, ontwerpen die niet passen binnen het ‘normale’ systeem toch een kans.

Bovendien blijft er met ons verdienmodel tot wel 30% over voor de ontwerper, wat veel meer is dan de 5% royalty fee die een ontwerper normaliter ontvangt. Hoe dat kan lees je hier.

Kortom

Onderstroom biedt uniek, betaalbaar design waarmee beginnend ontwerpers in het zadel worden geholpen.

 

Doe mee

Meld je aan als Ontwerptalent.
Partnerprogramma voor Winkeliers en Webshops.