Copper (Ambachtelijk geweven staande lamp, vervaardigd uit koper)

Marijn van Berge Henegouwen
Ontwerper

€399,00€95,00

Ambachtelijk vlechtwerk  in koper

“Copper is een project waarin ik mij liet inspireren door vergeten ambachten en technieken. Deze heb ik vertaald op een moderne manier. De reden waarom ik koperdraad heb gecombineerd met de ambacht manden vlechten, komt doordat in veel landen deze ambacht nog veel wordt gebruikt.

Koper is aan de andere hand een vrij modern materiaal, maar de waarde ligt tegenwoordig zo hoog waardoor het minder wordt gebruikt. Deze tegenstelling vond ik erg interessant en heb ik gehanteerd in het ontwerp van mijn product.”

Naast de ambacht en het materiaal is Copper een leuke en gezellig tafellamp, die niet alleen voor sfeervolle verlichting zorgt maar ook een op zichzelf staand mooi object is.

De 4 Copper prototypen, van de hand van Marijn zelf, waren beschikbaar voor verkoop hier op Onderstroom. Unieker kan haast niet, maar helaas uitverkocht.

Over Marijn van Berge Henegouwen

Marijn van Berge Henegouwen

Door het bekende te doorbreken en het via een andere manier te benaderen creëer je ruimte voor een frisse blik. Zo kun je de wereld en maatschappij in een ander perspectief zien. Hierbij is het gebruik van ambachtelijke technieken en nieuwe materialen essentieel. Deze twee onderdelen die samen komen in een goed uitgewerkt concept, uiten zich tot perfecte mix waar Studio Marijn van Berge Henegouwen naar streeft.

Marijn van Berge Henegouwen komt uit de regio Utrecht waar ze startte met de eerste fase van haar opleiding. Op het Grafisch Lyceum Utrecht, legde zij de nadruk op het grafisch vormgeving aspect van producten. Na het afronden van haar studie in Utrecht besloot ze om te zoeken naar een nieuwe uitdaging. Dit leidde haar pad naar de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht met een iets ander vakgebied: product design.

Extra informatie

Te Zien Bij:

Usine, 11 nov / 9 dec 2015, Eindhoven – Dutch Design Week, Brasserie vd Berg en De Society Shop, 17 / 26 okt 2015 – Biennale Kunstvesting Heusden, 12 / 13 sep 2015 – Pot Intieur, Axel, 7 / 29 mrt 2015 – Eurlings Interieur, Voerendaal, 7 / 10 nov 2014 – Usine Eindhoven, 19 dec 2014 / 31 jan 2015 – Dutch Design Week, YKSI Expo (StrijpS), Eindhoven, 18/26 okt 2014

Afmetingen

cm; Snoer 1.5 m

Opties (aangeven Bij Bestelling)

Snoerschakelaar (€ 10.-); Extra lang 3 m snoer (€ 15.-).

Vragen?

Heeft u meer informatie nodig? Neem contact met ons op.

Andere projecten