LiCHTZiT (Een meubel geinspireerd op de ongekunstelde blik van kinderen, gemaakt uit Eikenhout)

Carina van den Bergh
Ontwerper

€4495,00€1950,00

Ongekunstelde blik

“Magie zien in alledaagse dingen en er op los fantaseren is iets wat je vooral als kind doet. Naarmate we ouder worden verdwijnt die fantasie steeds meer onder een serieus laagje”, vertelt Carina. “In NAiF ging ik op zoek naar het naïeve denken van toen ik klein was”. Het resultaat is een volwassen meubellijn gebaseerd op de ongekunstelde taal van kinderen.  Vijf meubels van eikenhout die uitdagen om spelenderwijs te gaan ontdekken.

Ze bevatten herkenbare elementen van standaard meubels, maar zijn dat allesbehalve. “Een pootje groeit uit tot lamp, een stoel wordt een kastje als je de zitting omdraait en als je op ontdekkingstocht gaat, zie je hier en daar een luikje met geheimzinnige zinnen in het hout gebrand. Onder dat luikje is een boek te vinden vol fantasierijke gedichten en sprookjes over deze meubels, geschreven door kinderen van tien tot twaalf jaar oud”.

LiCHTZiT is het eerste meubel in de serie NAiF. Carina stond er al mee op in Salone Internazionale del Mobile in Milaan (2012) en op Inside Design in Amsterdam (2013). Nu is het meubel LiCHTZiT hier beschikbaar op Onderstroom.

Bekijk het filmpje over het concept achter NAiF en het meubel LiCHTZiT.

Over Carina van den Bergh

Carina van den Bergh

Carina van den Bergh (1984, Bergen op Zoom, Nederland): "Ik haal mijn inspiratie uit de wereld om me heen: een verhaal dat ik gelezen heb, een herinnering aan mijn grootmoeders kast of de magie in alledaagse dingen. Ik ontwerp graag op een intuïtieve en onderzoekende manier. Ik steef er naar mijn producten met eenvoud, puur en een oog voor detail neer te zetten".

Carina volgde de bachelor textiel design aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht, waar zij in 2006 afstudeerde. Aansluitend volgde zij een studie aan de Design Academy Eindhoven, om zich verder te ontwikkelen tot product designer. In 2012 studeerde zij succesvol af met de meubelcollectie NAiF. Nu is als zelfstandig ontwerper bezig met het opzetten van haar eigen studio op Sectie C in Eindhoven.

Carina's website

Extra informatie

Te Zien Bij

Design Day, Timmerfabriek, Maastricht, 30 mei / 01 jun 2014 – Usine, Lichttoren 6, Eindhoven, 22 jan / 06 apr 2014 – Charlain Herenmode, Maasstraat 32, Weert, 23 dec 2013 / 20 jan 2014 – Op afspraak bij Carina’s studio, Sectie C, Eindhoven – Kek popup store, Langstraat 28, Weert, 13/22 dec 2013 – Dutch Design Week, YKSI Expo (StrijpS), Eindhoven, 19/27 okt 2013 – Inside Design, East Village Concepts, Amsterdam, 27/29 sep 2013

Afmetingen

71.5 x 44 x 170 cm (lampenkap steekt 10cm uit een beide zijden), zithoogte 49 cm, tafelhoogte 91cm

Productie

CNC gefreesd en ambachtelijk afgewerkt en geassembleerd. Gecertificeerd eikenhout. Geproduceerd in Hongarije.

Geplande Levertijd

8 weken

Bijzonderheden

De bekleding is zeegroen, andere kleuren zijn mogelijk in overleg met Carina.

Toekomstige Winkelprijs

€ 4495.-

Vragen?

Heeft u meer informatie nodig? Neem contact met ons op.

Andere projecten