MultiTafel (Uit één plaat berken multiplex)

Bas van der Wal
Ontwerper

€1495,00€945,00

10
Totale oplage

10
Beschikbaar

Licht en transparant

MultiTafel komt voort uit de wens om een grote tafel te maken die tegelijkertijd licht oogt. “Door de constructie ver naar binnen te brengen creëer ik ruimte aan de randen en doordat de onderdelen naar buiten toe versmallen oogt het geheel licht en elegant. Ook de kleurstelling speelt hierin een belangrijke rol”.

Het ontwerp laat een evenwicht zien tussen vorm, constructie en bruikbaarheid.
“De vorm moet een bepaalde spanning in zich hebben. De constructie moet een eerlijk verhaal vertellen. Het moet een transparant object zijn: de tafel laat duidelijk zien hoe deze zo in elkaar zit en waarom. Natuurlijk moet het geheel functioneel en bruikbaar zijn”.

MultiTafel is uit één plaat multiplex gemaakt met zo min mogelijk restafval, en kan worden gemonteerd zonder schroef, spijker of lijm. De tafel wordt op bestelling per stuk geproduceerd in een eerste serie van 10 stuks.

Over Bas van der Wal

Bas van der Wal

Bas van der Wal (Heerenveen, 1976), studeerde architectuur aan de HTS Groningen (2003) maar verplaatste zijn ontwerpwerk geleidelijk naar meubels. Door te spelen en te combineren zoekt hij naar nieuwe verrassende oplossingen. "Wat ik doe is binnen een (door mij zelf) opgelegd kader de meest optimale oplossing zoeken in vorm, functie en constructie". Zijn werk wordt gekenmerkt door eenvoud en transparantie.

Extra informatie

Afmetingen

1920 x 940 x 766 mm

Te Zien Bij:

Usine, 11 nov / 9 dec 2015, Eindhoven – Dutch Design Week, De Society Shop, 17 / 26 okt 2015 – Biennale Kunstvesting Heusden, 12 / 13 sep 2015

Vragen?

Heeft u meer informatie nodig? Neem contact met ons op.

Andere projecten