Objet Trouvé (Tijdloos design uit hout en marmer restmateriaal)

Arjan van den Brink
Ontwerper

€950,00€495,00

Tijdloos design uit restmateriaal

“Een jaar geleden vond ik op straat een marmeren blad. Niet kapot, niet beschadigd, alleen een beetje vuil. Ik nam het mee. Materiaal is iets kostbaars en ik ga hier met respect mee om. Ik streef naar een tijdloze vormgeving, zodat mijn ontwerpen een leven lang gewaardeerd kunnen worden”.

Objet Trouvé zal worden geproduceerd met restmaterialen van houtzagerijen en steenhandelaren, om zo het karakter van een gevonden voorwerp te behouden. Ook is het mogelijk om hout of marmer van bestaande (kapotte) meubels te verwerken. Een kapot maar waardevol meubel kan zo een nieuw leven krijgen als een uniek design product.

Over Arjan van den Brink

Arjan van den Brink

Arjan van den Brink (Castricum, 1989) studeerde Product Design aan de Hogeschool van Amsterdam en doet de opleiding Hout en Meubel aan de Academie Beeldende Kunsten Anderlecht. “Ik bewaar alles, nou ja, alles waar ik waarde in zie en nog gebruik van zou kunnen maken. In een stad met erg veel sluikstort is dat een ware goudmijn. Bijna al de materialen voor mijn prototypes komen van de straat. Ik zoek, ik vind, ik raak geïnspireerd en ik creëer."

Extra informatie

Te Zien Bij

Pot Interieur, Axel, 7 / 29 mrt 2015 – Eurlings Interieur, Voerendaal, 7 / 10 nov 2014 – Usine Eindhoven, 19 dec 2014 / 31 jan 2015 – Dutch Design Week, YKSI Expo (StrijpS), Eindhoven, 18/26 okt 2014

Afmetingen
Toekomstige Winkelprijs

€ 950

Vragen?

Heeft u meer informatie nodig? Neem contact met ons op.

Andere projecten