Upcycle Lamp – Model A (Twist) (Hergebruikt multiplex, metaal en keramiek)

Benjamin Spöth
Ontwerper

€597,00€479,00

100
Totale oplage

0
Beschikbaar

Sfeervol spel van licht en schaduw

‘Upcycle’ heet deze lamp van Benjamin Spöth. Gemaakt van reststukken multiplex. Zonde als al dat hout weggegooid wordt, dacht Benjamin en hij zaagde de twee-en-een-halve meter lange planken in millimeter dikke stroken.

Deze assembleerde hij tot een familie van verschillende lampen in een constructie die zorgt voor een verrassend en sfeervol lichtspel. De structuur van de twee over elkaar gelegde lagen multiplex resulteert in licht dat door iedere tweede laag van het multiplex schijnt.

Alle lampen worden op bestelling met de hand gemaakten en bestaan uit voornamelijk uit duurzame natuurlijke materialen: hout, metaal en keramiek. Ook model C en model E zijn te koop via Onderstroom.

Over Benjamin Spöth

Benjamin Spöth

Benjamin is geboren in Aken (1979) en had altijd al een fascinatie voor hoe design zou kunnen bijdragen aan een beter wereld met producten die minder materiaal gebruiken en die aan een bewust, gezond en duurzame leven kunnen bijdragen.

Het is dan ook niet vreemd dat hij er alles aan heeft gedaan om aan de Design Academy Eindhoven te kunnen studeren, waar hij in 2011 afstudeerde. Sindsdien heeft hij zich beziggehouden met verschillende projecten met het oog op een meer duurzame wereld.

Extra informatie

Afmetingen

42x42x58cm

Te Zien Bij:

Mr. Brown Specs&Beans, Dutch Design Week 2016, Eindhoven

Toekomstige Winkelprijs

€ 597.-

Vragen?

Heeft u meer informatie nodig? Neem contact met ons op.

Andere projecten